Mitt Liv Min Vardag

Alla inlägg den 6 april 2011

Av Angelica Delltoft - 6 april 2011 22:26

Varit en lugn dag hemma hos mamma och pappa, har sutti och kollat på avdelningarna som finns på gekås ullared. Fy fasen vad jag kommer shoppa! :D

Ska försöka att inte köpa så mycket häst saker, men jag är ganska expert på det har jag märkt! :P


På tal om hästarna så har Nonne blivit betydligt bättre och är inte alls lika mycket gallig i bakbenen så det går åt rätt håll. Har suttit och läst lite om det och det ska inte vara någon fara! :) Han är inte varm eller så heller som han var tidigare. 

Så i morgon blir det att rida honom en lite stund bara för att kolla om det blir mindre vätska, och sen fortsätta med att spola hans ben och kyla. 

Fast är ridplanen riktigt blöt blir det endast att gå med honom runt och ev kört lite markarbete. Så får ridningen vänta en stund. 

Blir en sväng med Ina imorgon ut i skogen då vägarna har börjat tina fram så nu tar man sig ut i skogen :)

Blir först in till stan direkt på morgonen och fara på möte och sen får det bli buss hem om inte mamma har lust att vara snäll och köra mig. 



Har som sagt bara haft en lugn dag hemma hos mor och far. Jag och mamma har kollat på play och sen slumrat till lite nu och då. 

Tränade även hundarna en sväng i parken. :)

Sen när vi kom hem så mockade vi bort i hagen och grannen kom förbi med höbalen som han körde direkt ut i hagen :) Sen tog vi in hästarna en sväng och myste på en stund och spolade benen på N och borstade dom en stund för båda två hade rullat sig. :P Sen blev det att släppa ut dom igen, blev ingen ridning idag då ridplanen var ordentligt geggig! Blir bra till sommaren då vi bygger om hagarna och då vi kommer ta vinterhagestolparna och flytta ner till ridplanen och göra en ordentlig ridplan med lyse och förhoppningsvis sand/stenmjöl. 

Fick också veta idag att vi får inte tillbaka på skatten för ens i december, tråkigt med tankte på att dom pengarna skulle gå till bygget under sommaren. Men blir bra med en extra slant innan jul också :)

Men vi klarar nog bygget ändå utan dom pengarna. :D

Ska bli skönt att kunna ha hästarna ute dygnet runt även på vintern (även fast dom stått ute dygnet runt i vinter) Men känns bättre att dom har ett stället att ta skydd på och kunna ligga. 

Ser att dom mår betydligt mycket bättre då dom får stå ute. Nonne speciellt! Ina var ju van med det så hon trivs mycket bättre ute. Och tycker dom blir så otroligt söta med deras vinterpäls! Dom har varit som stora nallebjörnar hela vinter. Har endast haft täcke på dom då det har varit mer än -20. 

Sen har Nonnne så lätt att få skav av täckena och det ser precis ut som att han har hudcancer och det kan inte vara så skönt att få skav direkt. Så även det är en orsak till att han har fått bygga päls och slippa täcket! 

Tar ett bra tag att få tillbaka pälsen på ställena som han skavt bort det men nu börjar det bli hår där! :) Och dom lossar hår nå jävulst just nu! 

Kollade även igenom munnen på båda två och kollade tandköttet och allt såg bra ut. Blir att ta ut veterinären senare i vår och göra en koll på båda hästarna och även då kolla om tänderna behöver raspas. :)

Så skönt att man har veterinärena så nära så det behöver inte bli så himla dyrt (inte så mycket mil ersättning)

Och tycker dom är grymt bra och trevliga veterinärer här i vännäs. Skulle aldrig ta mina djur till någon annan veterinär kostar hellre på det lilla extra än att byta och inte ha samma förhållande. Har varit till vännäs i ca 5 år snart och dom är verkligen duktiga och dom bryr sig verkligen om en och ens djur! När Takida var dålig (ca 3 år sedan dock , fick hon ligga inne i 2 dygn) När vi fått hem henne efter ca 3 dygn fick vi hem ett "personligt" brev där dom frågade hur det var med henne och att hon var en väldigt fin och pråper dam! Och att dom önskade oss all lycka. Och varje gång efter det då vi kommer in och ska vaccinera henne så känner dom igen henne. Och hon får en massa gosaker :) (blir lite bortskämd) Men det är bra för då får hon inga dåliga vibbar av vet! :)

När vi lix är inne på hundprat så fick vi jätte mycket beröm för våra små hundar som vi tog med oss in sist på lantmanna! Hon som jobbar där hade tydligen en pk tik hemma och blev väldigt intresserad utav att para henne med Diesel! Hon ville ha mitt nr och fick det så hon skulle höra av sig till mig då det var dax! :) Så det var riktigt kul! :D 


    


 


Nej nu ska jag sätta mig och se lite tv innan det blir att hoppa isäng :) 

Ska även ut och kolla till hästarna en sista gång och ut med hundarna!


//A

Ovido - Quiz & Flashcards