Mitt Liv Min Vardag

Alla inlägg under april 2011

Av Angelica Delltoft - 21 april 2011 10:27

Vaknade såklart tidigt i morse, då vi verkligen ville sova ut! Men det var bara att kliva upp för det gick inte att somna om. 

Rastade hundarna och tog oss kaffe på altanen i det sköna vädret! 

Är som Björn säger att vi håller nog på att bli gammal! ;P

Efter det packade vi klart väskan och fixade med tvätten. 

Tog in N efter det och borstade och dolade på en stund innan jag sadlade honom. 

Ridningen idag gick bara bra, fortsatte på det vi körde sist, med lite bommar, åttor , volter och halter. Sen även traven! Körde även lite markarbete efter ridningen, blev mest att han skulle följa mig vars jag än gick och stanna och  backa osv. Körde även lite bommar med stopp och backning genom bommar. Gick fin fint!

kollade igenom honom efter det och benen känns riktigt bra nu! Det är skönt! :D

Utsläpp i hagen efter det. Passade även på att spola av regntäcket och Inas täcke. Så nu hänger dom på tork. Ska he på dom senare i eftermiddag. 


Älsk for nyss iväg till affären och skulle handla lite frukost, det blir frukost när han kommer tillbaka sen blir det nog att bara ta det lugnt en stund. Åker ju vid 18.00 ikväll och vi ska väl försöka vila ett tag under dagen så man orkar med resan och körningen. Kommer att ta ca 14 timmar ner med fikarast osv. :) Men det ska bli riktigt kul! Jag är en som tycker det är kul att åka bil långt och få åka där man inte åker förbi så ofta. Sen har vi laddat upp med en massa filmer som vi tänkt se i bilen så det ska nog gå! :D

Får se vilken väg det blir då vi kommer ner mot gävle om vi viker in före stockholm eller om vi kör igenom stockholm. Ska höra med resten av familjen. :)

EN sak är då säker att jag kommer sakna alla djuren! Blir ju borta nästan fem dagar. Hur ska det gå!? Men det ska nog gå bra , har ju otroligt bra personer som kommer vara här och sköta om dom! :D Men det kommer klia i mig på vägen hem! Längta efter att få pussa på dom! <3


Får uppdatera senare eller då jag kommer fram! :D


//A

Av Angelica Delltoft - 19 april 2011 13:07

       

Av Angelica Delltoft - 19 april 2011 11:17

Släppte hästarna en stund i sommar hagen i helgen, jag filmar och Älsk och Malin kommer med hästarna. Trodde att det skulle bli mer spring än vad det blev, men Nonne försökte verkligen få igång Ina.




Av Angelica Delltoft - 19 april 2011 10:49

Gud vad jag önskar att jag fick sova lite längre på morgonen, vaknade så klart strax innan 8 i morse, försökte tjura och somna om men det gick inte! Klev upp och rastade hundarna och tog sen In Nonne, gjorde honom klar för ridpasset. 

Körde först lite markarbete, tränade även på att han ska acceptera pallen. Han är inte direkt ett fan av den! Men jag tycker att det gick bra och åter där så fick jag använda mig utav klickträningen. :) Bra att det funkar och allt blir så mycket lättare och hästen förstår mycket fortare också! Slippa på böka fram och tillbaka och hästen fortfarande är lite skeptisk till pallen. Kanske tog 3 min för mig nu att få honom att stå stilla brevid pallen och sen var det bara att sitta upp. :)

Gick bara bra att rida också, körde med allround sadeln idag. 

Körde lite halter, volter, åttor och jag tränade även min balans lite(har fruktansvärt dåliga balans). så körde mesta delen av passet utan stigbyglar. Sen fick Nonne jobba lite också. Han har en tendens till att trava väldigt väldigt fort, så tränade lite till att hitta ett lugnt och fint tempo och tillslut så gick det , fick honom att slappna av och trava lugnt och fint!

Sen blev det mest skritt, testade även att styra honom utan tyglar och bara med min kropp. gick väl sisådär, det funkade lite nu och lite då! Men var bara kul och testa. :D

Sen blev det mys i stallet innan utsläpp igen. 

Och nu sitter jag här, funderar på om jag ska idas göra någon frukost. Kan bli så att det bara blir kaffe på menyn! 



//A


Av Angelica Delltoft - 18 april 2011 21:25

Fick mig en liten chock då jag kom hem, hade två stycken lyckliga lortgrisar som stog och solade i hagen! Men blev först att fixa deklarationen, och det gick väl si sådär. Men det är nästan klart allfall, Vi ska bara be grannen titta på det en sista gång och kolla så vi inte har missat något (eftersom han gjort det ett par gånger)

Sen blev det lite mat i magen och sen ut och ta in lortgrisarna<3. Fy fasen vad dom var leriga/dammiga , fick ta på mig dammskyddet då jag borstade ! Annars tror jag det aldrig hade gått + alla fönster och dörren öppen. Men då jag var klar så var dom rena och fina och redo för utsläpp igen. Men la dock på regntäcke på N och Ina fick också på sig ett lite tunnare täcke. Annars hade allt varit förgäves! 

Sen blev det att börja med vårstädningen i stallet, rensade ut allt spån från boxarna och hängde upp alla täcken och la i ordning alla saker samt tvättade en del grimmor. Sen blev det sopning. I morgon blir det att fortsätta med att dammtorka, spola golvet och sen när det torkat på kvällen så blir det att lägga in nytt spån. :) 

I morgon kväll blir det också att fara och jobba, fick mig ett extra pass 19-07! Inte helt fel! 


Resten av kvällen blir lugn framför tvn. Ska senare ut och ge hästarna lite äpplen/morötter.


//A



Av Angelica Delltoft - 18 april 2011 13:25

Har nyss kommit in från en cykel tur med Takida! Blev så att vi cyklade bort till Björns jobb och jag fick mig en kaffe tår :) Tog sen en liten längre väg hem genom något bostadsområde på teg sen vidare hem till mamma och pappa. Riktigt härligt väder var det på dit vägen, blåste inte alls mycket, men när jag skulle hem! Vilket helvete, tungt gick det också! Men det vara bara bra för då fick mina sovande muskler jobba! :D Nästan så att jag skulle sätta mig ner och stretcha ut mina lårmuskler så det inte blir världens träningsverk! Haha fatta vad otränad jag är då musklerna är öm efter ca 6 km cykling! Men det ska det bli ändring på, har kommit fram till att nu  ska jag ta mig en cykeltur med Takida 3-4 gånger i veckan(eller utan henne) på minst 5-6 km + styrketräning (hemma)och ridningen såklart! Måste verkligen komma igång nu, jag vet att jag suttit och skrivit något liknande för inte allt så länge sedan! Men nu är det verkligen allvar vill inte se ut som en pösmunk till sommaren! För det finns inte all tid i världen, för snart är sommaren här! Och på sommaren vill jag inte bara tänka på träning! Då ska man ligga och slappa i solen och bara ha det bra!







Idag blir det ingen ridning, ska fixa klart med deklarationen och vilken djungel det är då gården är en lantbruksgård! Trodde aldrig att det skulle vara så mycket papper och siffror! Men det ska nog lösa sig! Björn pappa kommer också förbi och hjälper till lite! Vill få klart det så fort som möjligt och helst innan vi åker! Så det inte blir någon stress med det då vi kommer hem. Efter det lär man ju vara helt slut i huvudet efter allt räknande och klurande så då blir det nog bara soffmys resten av kvällen!Men i morgon så hoppas jag på att rida en stund nere på planen, körde markarbete med N i lördags eftermiddag blir nog att fortsätta med det imorgon och sen rida bommar och små hinder, men i lördags gick det ganska bra än fast Ina stod på andra sidan vägen och gnäggade. ( Dom är verkligen fast vid varandra, på både gott och ont) Nu ska jag nog stretcha lite och sen ta mig en kopp kaffe och sätta mig ner och se någon film tills älsk slutar!



Av Angelica Delltoft - 15 april 2011 22:25

Mötte upp Malin på Busstationen vid strax innan tio. Malin käkade och sen blev det bussen hem. 

Hoppade av på hemberget och tog oss en promma därifrån, skönt i det underbara vädret. 

Tog oss en kopp kaffe och sen tog vi in hästarna och gjorde dom klara. Malin red Ina och jag min älskade Ponny N :P 

Gick bara bra att rida ut i skogen, trodde Nonne skulle vara med pigg och hoppig eftersom det var ett tag sen jag red med honom i skogen. Vid red allafall i ca 1 timme, red upp för berget och lite bortanför grillplatsen. Sen på hem vägen blev Nonne lite mer pigg, men inte så att det märktes så himla mycket , men han ville gärna trava och ta några galopp språng utan att jag bad honom att göra det :P

Men fick han lugn tillslut . Så det känns skönt att det gick så bra som det gick, hade väntat mig en väldigt hoppig och busig häst, eftersom han inte riktigt kunde stå stilla i stallgången innan. MEN det var riktigt skönt att komma ut i skogen och slippa planen för en dag. MEN I morgon blir det lite bommträning på planen. Med Ina och Nonne, ska även komma igång med Galoppen nu. Och jag längtar för det finns inget härligare. Och Nonne har en underbar galopp, har dock inte fått testa Inas galopp än. (skäms) Men det kommer i morgon. Jag och Malin har redan gjort i ordning bommarna för i morgon. Imorgon ska Malin testa rida Nonne och Jag Ina. :)


Och efter det så hann vi inte göra så mycket mer, Malin tvär kollade på Heartland (hon är bara på säsong 3 och jag har sett klart säsong 4 haha) Sen kom älsk hem och då blev det att fara och handla lite godis +  öl/cider.


Kom hem och tog subban en sväng i stora sommar hagen och kollade så allt var helt och sen så gick Björn och Malin och hämtade hästarna så dom fick springa av sig en stund och känna sig "fria" i den stora hagen en stund. Nonne försökte och försökte få igång Ina att springa och busa med honom, var ganska roligt. Sen fick han med sig henne en bit rullade och hade sig. Sen blev det en öl på altan innan grögge kom. Fixade igång en eld och sen blev det lite fler öl där nere , sen var älsk och grögge så snäll att dom hämtade hästarna och flyttade dom till den "vanliga" hagen. :) Då fick dom ett galopp il. Fick lite äpplen och morötter och lite mys innan vi gick in. Och nu sitter vi här inne och tar det lugnt och sitter och pratar och har det gött :D får se vad det blir resten av kvällen, fick ett erbjudande om att fara och basta, får se om vi tar det erbjudandet eller om det blir att bara vara hemma. :) Men det skulle vara skönt ! haha

Har allafal trevligt med alla här och kan säga att jag har träffat Malin 1 gång tidigare och hon är verkligen trevlig och jag har verkligen lärt känna henne mer under dagen som gått. Har en helt annan bild av henne nu till det possitiva! :D 

Bestämt nu att hon ska hälsa på i sommar också. :D 

Så det ska bli kul! 




Längtar nu tills på torsdag då vi drar i väg till Ullared! :D Fy fan vad jag ska shoppa! haha. 


Lite bilder!


         

//A

Av Angelica Delltoft - 14 april 2011 15:31

Sitter på jobbet och bara känner lugnet. Ska snart fixa något att slänga i magen. Slutar sju imorgon bitti. Då blir det först att gå till mamma och ta sig en kaffe kopp sen vid typ tio tiden ska jag möta upp Malin vid busstationen och ta bussen hemåt. Väl hemma blir det en mysigt ridtur i skogen med Ina nonne ochmalin. Hoppas bara på fint och soligt väder. Såg ut att bli bra när jag kolla i morse får uppdatera i morgon. (skrivet fram mobil). //A

Ovido - Quiz & Flashcards